Zimovanje uz rent a car 

Ukoliko planirate zimovanje a automobil vam nije siguran i bezbedan za vožnju onda je rent a car u tom slučaju odlično rešenje. Svima je jasno da pristupačnost planinskih puteva nije dobra zimi a o skijalištima i da ne govorimo i ukoliko niste totalno sigurni u svoje vozilo razmislite o opciji iznajmljivanja automobila.

Popravke automobila umeju dosta da koštaju a da ne govorimo o mogućim kvarovima koje vas mogu zadesiti usput ukoliko ste na put ipak krenuli svojim nebezbednim vozilom. 

Odabir rent a car agencije

Danas možete pronaći veliki izbor rent a car agencija i sve insisitiraju na bezbednoj vožnji poštovanju saobraćajnih propisa. U Beogradu ih je zaista veliki broj i većina je opremljena bogatim voznim pakovima. Imajte na umu da ako želite određeni model automobila rezervaciju vozila morate izvršiti ranije kako bi bili sigurni da ćete isti model i dobiti. Rezervacijom u poslednji čas može se dogoditi da ne dobijete željeni model automobila. Ukoliko rešite da vozilo uzmete preko rent a car agencije ne morate razmišljati o dodatnoj opremi, zimskim gumama i drugim stvarima jer o svemu tome rent a car agencija brine. Iznajmljivanje vozila danas možete uraditi putem interneta. 

Nakon odabira željene rent a car agencije raspitajte se dobro o svemu što vas interesuje. Pitajte predstavnike agencije uslovima, ceni usluga, opciji rent a car bez depozita. Kod mnogih rent a car agencija možete sresti različite uslove, cene, politiku poslovanja pa bi valjalo da uporedite par njih i vidite koja nudi ono najbolje i ono što je vama najviše odgovara. Danas dosta toga možete pronaći putem interneta, pogledati iskustva korisnika i na osnovu toga odlučiti se za neku od rent a car agencija. Naravno uvek se možete osloniti na preporuku prijatelja a i ako ne volite da provodite vreme na internetu o svim informacijama koje se tiču agencija možete pribaviti i telefonskim putem. 

Od dokumentacije će vam biti potrebna lična karta ili pasoš i naravno vozačka dozvola. Svakako morate imati navršenu 21 godinu života. 

Preuzimanje vozila

Usluga rent a car nudi vam brojne pogodnosti. Jedna od njih je i između ostalog mogućnost preuzmianja vozila na drugoj lokaciji. Šta ovo tačno znači? Ukoliko ste vozilo rezervisali u određenoj agenciji i želite da ga preuzmete ne morate ići u istu tu agenciju fizički da biste to uradili već u dogovoru sa agencijom vozilo preuzimate gde vi želite. Rent a car aerodrom Nikola Tesla primera radi ima ovu opciju. Ako ste doputovali avionom odmah na aerodromu može vas sačekati vaše iznajmljeno vozilo. Takođe vozilo možete vratiti na drugu lokaciju ne vezano za onu gde ste vozilo preuzeli. Imate mogućnost i iznajmljivanje vozila sa vozačem. Ovo je odlična opcija za one koje ne žele ili nemaju mogućnosti da voze. Ove pogodnosti se dodatno naplaćuju. Vodite računa da iznajmljeno vozilo vratite na vreme kako vam agencije ne bi naplaćivale dodatno. Kada vozilo preuzmete dobro ga pregledajte kako spolja tako i unutra i ukoliko primetite nešto što vam nije uobičajeno kontaktirajte predstavnike rent a car agencije i kažite im za to.