Zašto je jesen idealna za početak laserske epilacije?

Laserska epilacija

Laserska epilacija Beograd prva je fraza koju ćete guglati kada želite da saznate gde da uradite lasersku epilaciju u glavnom gradu. Međutim, ta pretraga vam neće odgovoriti zašto je jesen idealna za početak laserske epilacije.

To je pitanje na koje ćemo vam mi odgovoriti i tako vam pomoći u odluci da što pre krenete na svoj prvi tretman.

Ipak, krenimo redom. Prvo se upoznajmo zbog čega je laserska epilacija, posebno kada se radi najsavremenijim Titanium laserom, najbolji izbor za uklanjanje neželjenih dlačica.

Laserska epilacija Beograd – samo proverene ordinacije

Laserska epilacija u Beogradu je poslednjih godina veoma zastupljena. Ali treba biti obazriv. Ne dozvolite da zbog loših lasera i nestručnog rukovanja dobijete opekotine. Umesto lepe glatke kože, da vam nakon tretmana koža bude spaljena. Zato birajte samo proverene ordinacije, u kojima radi stručno osoblje i koje koriste najbolje aparate za lasersku epilaciju.

Prednosti laserske epilacije

Kada se koriste savremeni laseri prednosti laserske epilacije su brojne. Posebno u odnosu na tradicionalne metode poput brijača ili voska.

  • glatka koža i noge uvek spremne za kratke haljine
  • nema iritacija nakon svakodnevnog brijanja
  • epilacija je bezbolna
  • nema uraslih dlaka
  • veće samopouzdanje, ušteda vremena, uredan izgled

Sve metode za uklanjanje dlaka se najviše reklamiraju leti, kada nosimo kratku odeću. Međutim, da bismo leto dočekali bez neželjenih dlačica, s laserskom epilacijom treba početi u jesen i to epilacijom najsavremenijim laserom.

Estetska ordinacija Rejuva savetuje epilaciju od jeseni

Estateska ordinacija Rejuva poseduje najsavremniji Alma Soprano Titanium laser. Laserska epilacija u Beogradu je zbog toga kod njih potpuno bezbedna. Tretmani se rade pod nadzorom lekara. U Rejuvi otkrivaju i zbog čega je jesen idealno vreme za početak laserske epilacije. Za to, kažu, postoje tri razloga.

Do glatke kože 6 – 8 tretmana

Sa Titanium lasera su uklonjena sva ograničenja koja su imali nekadašnji laseri. Iako će rezultati biti vidljivi odmah, samo jedan ili dva tretmana nisu dovoljni za potpuno oslobađanje od neželjenih dlačica.

Za potpuno glatku kožu potrebno je 6 do 8 tretmana, koji se rade na 6 do 8 nedelja. Baš zbog toga u estetskoj ordinaciji Rejuva preporučuju da se s tretmanima krene u jesen.

Kada u jesen krenete s laserskom epilacijom imaćete sasvim dovoljno vremena da do leta uradite sve tretmane, zauvek se rešite neželjenih dlačica i tokom leta, a i kasnije, uživate u savršeno glatkoj koži.

Jednostavnija priprema za epilaciju

Jesen je sjajna za prvi tretman i zbog hladnijeg vremena. Depilacija pre laserske epilacije (sa regije koju želite da epilirate) nije dozvoljena minimum četiri do pet sedmica. To se odnosi i na druge vidove uklanjanja dlačica iz korena, poput čupkanja pincetom. Dozvoljeno je jedino uklanjanje dlačica sa površine (brijačem, makazicama, depil kremom).

Sad zamislite da u sred leta treba da se brijete svaki dan ili da pustite da vam dlake porastu. U jesen je to, priznaćete, mnogo jednostavnije.

Dovoljno vremena i ako se epilacija odloži

Trudnoća, dojenje, vitiligo, autoimune, maligne i mnoge druge bolesti samo su neke od kontraindikacija, odnosno stanja kada se ne radi laserska epilacija. Mnoga od njih su promenljiva, te ćete ukoliko ne možete sada, kasnije moći da se epilirate.

Estetska ordinacija Rejuva pre svakog tretmana, pa i laserske epilacije, pacijentima pruža lekarski konsultativni pregled, sa lekarom setrifikovanim za rad na laseru u estetskoj medicini. Tada lekar na osnovu stanja kože i tipa malja kaže da je je epilaciju moguće raditi ili je treba odložiti.

Ako koristite nešto od lekova ili suplemenata (vitamini, gvožđe…), lekar će proveriti da li je neki od lekova fotosenzitivan. Ukoliko jeste onda taj lek/suplement treba da prestanete da pijete makar 10 dana pre tretmana da ne bi došlo do pojave fleka po koži.

To je još jedan od razloga zbog čega je s epilacijom bolje krenuti u jesen. Tada imate dovoljno vremena do leta, čak i da se tretman odloži.

Laserska epilacija u Beogradu leti – da li je moguća?

Ukoliko se ipak ove jeseni ne odlučite da krenete s laserskom epilacijom znajte da se Titanium laserom epilacija može raditi tokom cele godine.

Laserska epilacija u Beogradu u Rejuva ordinaciji je moguća i leti, na tamnoj osunčanoj koži, ali uz određena ograničenja. Zabranjena je dve nedelje pre i dve nedelje nakon izlaganja suncu. Naglo sunčanje nakon epilacije može izazvati crvenilo, a ukoliko se epilacija radi posle sunčanja koža je još uvek crvenkasta i mogu se javiti iritacije.