Zašto je cena čišćenja dpf filtera zanemarljiva u poređenju sa benefitima sigurne vožnje?

Sistem dpf filtera veoma je važan za sigurnu, odgovornu i vožnju sa akcentom na održivost i ekološku svest u modernom vremenu. Kako je danas veoma važno voditi računa o svim negativnim eksternalijama, odnosno posledicama svog uticaja na okolinu, bitno je na isti način postupati kada je u pitanju upravljanje automobilom, kamionom, kombi, pikap ili drugim vozilima.

Cena čišćenja dpf filtera zaista je na niskom nivou u poređenju sa nizom benefita sigurne, pouzdane i vožnje bez obimnih izduvnih gasova, zbog čega je izuzetno značajno da se obezbedi blagovremena poseta servisera. U automobilu postoji lampica koja signalizira stepen zaprljanosti i zapušenosti dpf filtera, i to je znak da je neophodno što pre posetiti iskusne, profesionalne i efikasne majstore koji će ustanoviti problem i rešiti u kratkom roku.

Cena čišćenja dpf filtera obezbeđuje višestruke koristi u odnosu na novčani izdatak

Jedan od osnovnih razloga zašto je cena čišćenja dpf filtera zanemarljiva, jeste to što za trošak koji iznosi svega 40 ili 50 evra okvirno, dobija se kompletno očišćen sistem, koji ponovo ima maksimalne radne performanse i do 100%. Kako novi dpf filter košta i više od hiljadu evra, jasno je da su uštede koje pruža redovno održavanje zaista važne i na visokom nivou.

Prednosti redovnog čišćenja sistema ogledaju se u tome da profesionalni timovi u servisu periodično proveravaju funkcije i stepen zaprljanosti filtera, a zatim i vrše detaljno mašinsko čišćenje, sušenje i povratak u prvobitno stanje. Za razliku od toga, kupovina novog filtera ne samo da je skupa, nego nekada može zahtevati porudžbinu i iščekivanje delova, tokom kojih vozilo mora biti van redovnog stanja. Takođe, uštede koje daje cena čišćenja dpf filtera prevazilaze nivo od 95% u odnosu na kupovinu novog sistema.

 

 

Cena čišćenja dpf filtera neuporedivo je niska sa drugim troškovima neodržavanja

Pored toga što cena čišćenja dpf filtera stvara značajne uštede kada se uporedi sa cenom za kupovinu i ugradnju novog kompleta, stvara i značajne druge prednosti. Naime, redovno održavanje sprečava pojavu drugih problema na automobilu, kao što je usporen rad i gubljenje funkcija motora, zatim otežano kretanje na putevima uz učestale trzaje, vibracije, kao i povremeno zaustavljanje. Sve to, može stvoriti mnogo teže posledice i potrebe za popravkama u odnosu na zamenu samog sistema dpf filtera.

Kako do toga ne bi došlo, savetuje se da čim se uključi lampica u automobilu, bude realizovano zakazivanje termina za čišćenje dpf sistema u servisu. Takođe, isto važi ukoliko se primeti usporen rad vozila, manja snaga gasa, izobilje izduvnih gasova koji se vide iz auspuha i nesvakidašnji zvuk motora. Zbog svega navedenog, cena čišćenja dpf filtera od 40 evra predstavlja potpuno neznatan trošak u poređenju sa svim benefitima koji se obezbeđuju kompletnom automobilu i drugim vrstama motornih vozila.

Kada se posmatra i upoređuje sa svim troškovima, cena čišćenja dpf filtera na zanemarljivom je nivou i predstavlja veoma nizak izdatak za svakog vlasnika automobila. Kako su uštede koje redovno održavanje dpf sistema stvaraju na visokom nivou, značajno je posvetiti pažnju i blagovremeno posetiti servis radi ispitivanja i efikasnog pročišćavanja svih delova.