Top 5 stvari koje treba videti u Zemunu

Stanovi za izdavanje Zemun

Ukoliko ste u poseti našoj zemlji onda nikako nemojte propustiti da posetite Zemun. Zemun je poznat po specifičnim krivudavim ulicama koje su popločane kaldrmom, velikim brojem lokalnih zanatskih radnji ali i najautentičnijim restoranima i brojnim znamenitostima koje se baš ovde nalaze. Jedan od simbola Zemuna jeste Gardoš tvrđava koju svakako trebate obići. Pored Gradoša, Zemun je poznat i po Velikom ratnom ostrvu, oazi zelenila i rezervatu ptica. Ostanite sa nama i saznajte koja još mesta treba posetiti ukoliko planirate da posetite Zemun.

Gardoš tvrđava

Baš kao što smo spomenuli tvrđava Gardoš je simbol ovog dela grada i šteta bi bila ne videti ga. Ova tvrđava predstavlja najstariji objekat koji postoji u Zemunu.  Ostaci današnje tvrđave vezuju se za 15. vek. Središte tvrđave zauzima kula podignuta krajem 19 veka. Ova kula je poznata i pod imenom Kula “Sibinjanin Janka”. Ono što možda ne znate jeste da je na mestu današnje tvrđave otkrivena određena količina arheološkog materijala iz bronzanog doba a to upravo znači da je tvrđava bila naseljena još u praistoriji.

izdavanje stanova Zemun

Veliko ratno ostrvo

Veliko ratno ostrvo možemo nazvati i oazom mira i prirode. Ova prirodna lepota nalazi se na ušću reke Save u Dunav. Nekada se ovo ostrvo nazivalo i Dunavskim ostrvom. Sadašnji naziv nosi još od 1717. godine i predstavlja važnu raskrsnicu mnogih trgovačkih puteva. Na ovom mestu živi veliki broj zaštićenih vrsta ptica ali i drugih brojnih populacija poput glodara, lisica, ježeva. Najpoznatija plaža na Velikom ratnom ostrvu jeste Lido. Leti se dosta kako turista tako i naših stanovnika okupi baš ovde. Stanovi za izdavanje Zemun idealni su za sve one turiste koji svoje dane odmora leti provode upravo ovde.

Zemunski kej

Najomiljenije šetalište mnogih koji žive u našoj zemlji upravo je ovo. Zemunski kej popularan je kako među mladima tako i starijim osobama. Ovde se okuplja mnogo ljudi kako leti tako i zimi. Odlično je mesto za sve one koji se bave sportom jer ima savršeno uređenu stazu za bicikliste. Pored ove staze postoje i staze za pešake i upravo ovde se možete opustiti uz šetnju pored reke. Na Zemunskom keju ima dosta restorana i kafića pa uvek možete nakon šetnje svratiti u neki i uživati u omiljenom jelu ili napitku. Zemunski kej je i pristanište za rečne kruzere ali i područje za brojne plovne objekte.

Gradski park

Ukoliko se pitate gde pronaći Gradski park, znajte da ga okružuju ulice Nemanjina, 22 oktobra, Vrtlarska, Savska i Nikolaja Ostrovskog. Ovaj park savršeno je mesto za šetnju, odmor i relaksaciju u svakom smislu. U okviru parka možete pronaćI Zemunsku gimnaziju, osnovnu školu ”Majke Jugović”, franjevački samostan ali i dve crkve, pravoslavnu i katoličku jednu do druge.

Opera i teatar Madlenianum

Osnovana 1997. godine Opera i teatar Madlenianum predstavlja prvu privatnu operu na Balkanu. Osnivač ali i donator jeste gospođa Madlena Cepter. Danas Malednianum predstavlja centar kulturnih I umetničkih zbivanja ovog dela Beograda.

Zemun nikako ne trebate zaobići ako ste u Srbiji jer je po mnogo čemu poznat i vredan posete a nudi i  brojne mogućnosti za odsedanje i kvalitetan smeštaj. Izdavanje stanova Zemun je možda najbolja opcija ukoliko ste u ovom delu grada.