Terapeutska masaža – pojam koji je spojio oporavak i relaksaciju

terapeutska masaza

Otklanjanje bolova veoma je važno za svakodnevno neometano obavljanje aktivnosti i život bez tegoba, stresa, kao i napetosti. Da bi nedelja bila ispunjena dobrom energijom, mišići oslobođeni tenzije i misli opuštene, pravi izbor je terapeutska masaža, kao kvalitetan način oporavka i održavanja odlične fizičke kondicije. U zavisnosti od individualnih potreba i problema klijenata, čarobni pokreti se prilagođavaju tehnici koja vodi do sigurnog oporavka.

Terapeutska masaža Novi Beograd može se zakazati u svim boljim salonima za negu tela, a primenjuje se kao osnovni element brojnih terapija i oporavka na pouzdan i delotvoran način, bez povratka i ponovnog javljanja tegova. Ovakav tretman može se koristiti odvojeno od potrebe za ozdravljenjem, kao način nedeljnog opuštanja od napornih radnih dana, stresa i nedostatka slobodnog vremena. Svako zaslužuje bar neko određeno vreme za sebe i svoje potrebe, zbog čega terapeutska masaža može biti taj čarobni trenutak relaksacije i opuštanja.

Šta predstavlja moderna terapeutska masaža?

U današnjem vremenu, veoma su popularni tretmani masaža kao način opuštanja i otklanjanja napetosti, stresa i nelagodnosti, a posebno su prepoznatljivi rezultati pokreta koji stvaraju terapeuti čuvenim tehnikama. Terapeutska masaža predstavlja kombinaciju nežnih i snažnih pokreta prstiju, šake ii ruke do podlaktice, u cilju otklanjanja raznovrsnih bolova, problema i tegoba. Realizuje se u skladu sa preporukom stručnih lekara, kao i na osnovu ličnih potreba za umanjenjem napetosti mišića.

Na osnovu dogovora sa profesionalnim maserima, kao i terapeutima, može se dogovoriti potreban tretman, koji će u potpunosti oporaviti duh i telo, kao i preventivno delovati na izvore problema. Kako brojni akutni bolovi imaju nekada snažan uticaj na umanjenje fizičke sposobnosti i kondicije, terapeutska masaža pravo je rešenje, a odlično pogoduje i umanjenju negativnih posledica hroničnih problema sa mišićima, zglobovima i kostima.

Koje benefite pruža terapeutska masaža klijentima?

Terapeutska masaža pomaže u rešavanju mnogih akutnih i hroničnih zdravstvenih problema, zbog čega se često predlaže kao deo redovne ili terapije u cilju oporavka. Naime, efekti koje stvaraju snažni pokreti duboko ispod površine kože deluju preventivno na pojavu uklještenja živca, otoka i bola, dok se pospešuje i fizička kondicija. Takođe, preporučuje se kao deo terapija nakon imobilizacije usled preloma kostiju, povrede mekog tkiva, jakih otoka, bolova i upala, kao i istegnuća i uganuća zglobova.

Terapeutska masaža odlična je i za oporavak nakon bavljenja sportom koje je ostavilo posledice u vidu povrede, napetosti mišića, istegnutih ligamenata ili iskakanja kolena. Istovremeno, deluje umirujuće na reumatske probleme, savetuje se prilikom deformiteta kičme, oboljenja zglobova poput arthroze, ali i usled raznovrsnih tipova paralize. U svakom slučaju, najbolje je da se odgovarajuća terapeutska masaža realizuje nakon konsultovanja sa lekarom ako su u pitanju zdravstvenih problemi hroničnog ili akutnog karaktera. Sa druge strane, može se i realizovati i samostalnim zakazivanjem nakon konsultacija sa iskusnim timom masera, u cilju opuštanja i relaksacije kompletnog tela i duha.

Terapeutska masaža predstavlja mnogo više od masiranja delova tela radi relaksacije, jer se radi o pokretima i tehnikama koje se realizuju u cilju oporavka i ozdravljenja usled raznovrsnih povreda i tegoba. Zakazivanje termina predlaže se svakome kome je potrebno opuštanje tela nakon napornog dana, radi pospešivanja fizičke spretnosti i raspoloženja.