Rent a car zimi

Rent a car

Rent a car tokom zimskog perioda odlično je rešenje za svakog ko planira putovanje a nije siguran u bezbednost i stanje sopstvenog automobila. Ako je u pitanju planina u tim bolje jer poznato je da su skijališta i planine jako nepristupačni zimi i upravo iz tog razloga potrebno vam je sigurno i pouzdano vozilo. Vozila koje možete iznajmiti u rent a car agencijama su brojna. Međutim zimi odluka u većini slučajeva pada na SUV vozila pogotovu ako je odlazak na zimovanja u pitanju.

U Beogradu danas postoji veliki broj različitih rent a car agencija i gotovo sve insisistiraju na poštovanju svih saobraćajnih propisa ali i bezbedne vožnje. Vozila u okviru rent a car agencija sigurna su i bezbedna i opremljena kompletnom opremom, kvalitetnim zimskim gumama i svom ostalom neophodnom opremom. Ukoliko želite određeni model automobila potrudite se da rezervišete vozilo na vreme i raspitate se o dostupnosti istog modela. Skoro sve rent a car agencije imaju svoje sajtove i rezervaciju vozila možete izvršiti lako  u svega par jednostavnih koraka. Ukoliko niste sigurni koju bi rent a car agenciju izabrali neka vam u tome pomogne google. U svom pretraživaču ukucajte reči poput rent a car ili iznajmljivanje automobila i izaći će vam pregršt opcija koje možete detaljno istržiti i odlučiti se za jednu.

Kada odaberete željenu rent a car agenciju raspitajte se o uslovima iste. Raspitajte se o ceni usluga, politici poslovanja, radnom vremenu. Cene se ponekad mogu razlikovati među agencijama pa nije loše uporediti ih. Ono što se takođe može razlikovati među agencijama jeste činjenica da se rent a car bez depozita kod nekih agencija podrazumeva a kod nekih to nije slučaj. Kao što smo napomenuli sve ove podatke možete pronaći na internetu jer sve agencije imaju sajtove koje možete lako pretražiti. Naravno ukoliko više volite telefonskim putem da se raspitate možete i taj način.

Dokumentacija

Kako bi vozilo iznajmili potrebna vam je sledeća dokumentacija, lična karta ili pasoš i vozačka dozvola. Potrebno je da imate navršenu 21 godunu života. Sva dokumentacija biće vam tražena na uvid od strane predstavnika rent a car agencije.

Preuzimanje i povratak vozila

Vozilo ne morate preuzimati u rent a car agenciji već na lokaciji koju vi odaberete. Rent a car aerodrom vam recimo daje tu mogućnost. Odmah po dolasku na aerodrom imate mogućnost da preuzmete vozilo. Isto tako vozilo možete vratiti gde vi želite. Naravno ove opcije se dodatno naplaćuju i u konsultaciji sa agencijom. Bitno je da napomenemo da vozilo uvek vratite u dogovoreno vreme kako vam agencija ne bi dodatno naplatila. Postoji opcija i vozača. Pa tako ako iz nekog rszloga ne želte da vozite ili ste na službenom putu i nemate vremena za vožnju možete tražiti vozača. Prilikom preuzimanja vozila obratite pažnju na stanje samog vozila i ukoliko primetite bilo šta sumnjivo odmah o tome obavestite predstavnike rent a car agencije. Ne bi bilo loše da uočeno fotografišete kako vas ne bi okrivili za nešto za šta niste krivi.