Putno osiguranje uz koje se putuje bezbedno i sa olakšanjem

putno zdravstveno osiguranje

Odlazak na putovanje u okviru zemlje, inostranstva ili znatno udaljenih krajeva sveta, može da ima privatni ili poslovni karakter. Bilo da je u pitanju dugo očekivani odmor, zimovanje ili letovanje, kao i frekventni službeni put koji nije moguće odlagati, za bezbednost i sigurnost zaduženo je putno osiguranje. 

Kao jedna od usluga osiguravajućih kompanija, putno osiguranje obezbeđuje brzu, laku i efikasnu nadoknadu štete tokom trajanja odmora ili boravka iz poslovnih razloga u drugom mestu. To je značajno za osećaj rasterećenja i olakšanja, jer nepredviđene okolnosti posebno u inostranstvu, mogu doneti dosta stresa i problema. Zbog toga je odličan izbor blagovremeno ugovoriti putno zdravstveno osiguranje.

Putno zdravstveno osiguranje je dobrovoljno i vrlo korisno

Prilikom realizacije putovanja može doći do različitog spleta okolnosti, kao što su saobraćajne nezgode i druge povrede, bolesti i slično. Putno osiguranje ugovara se upravo za potrebe pokrivanja određenih šteta koje su nastale u drugom gradu ili zemlji, prilikom boravka iz privatnih ili poslovnih razloga. Ono što putno zdravstveno osiguranje pokriva je veoma značajno za brzu i efikasnu reakciju u inostranstvu u slučaju nezgode, kao i potpuno ozdravljenje. 

Naime, putno osiguranje pokriva sve troškove lečenja i zbrinjavanja u hitnoj ambulantskoj službi, kao i bolnici. Uz to, nadoknađuju se izdaci za sve lekove, druge medikamente, terapije i potrebne tretmane, do potpunog ozdravljenja i povratka u matičnu zemlju. Pored toga, često se uz putno zdravstveno osiguranje dobijaju olakšice i pomoć u administraciji, usluge prevodioca, kao i efikasna realizacija procedura u ustanovama u najkraćem mogućem roku. 

Putno osiguranje za sve generacije i potrebe ljudi

Putno zdravstveno osiguranje funkcioniše po principu potpisivanja ugovora, na osnovu kojeg se dobija polisa i definiše predviđena premija za plaćanje dogovorenom dinamikom. U slučaju nesrećnih okolnosti u inostranstvu, pomoć se može pružiti veoma brzo, a od korisnika usluga se očekuje da čuva apsolutno svaki račun i pismeni dokaz u vezi sa nastalim troškovima zbrinjavanja i lečenja u bilo kojoj ustanovi. To je način da se isplati osigurana suma novca ukoliko dođe do rizičnog slučaja. Ono što je odlično za putno osiguranje – online mogućnost ugovaranja usluga, bez odlaska u osiguravajuće društvo. Naime, putno osiguranej online oblika nakon popunjenog zahteva i pokazivanja interesovanja za određene uslove ugovora, može da se obezbedi brzo i lako elektronskim putem, uz minimalne kontakte telefonskim putem. Uslovi koji su neophodni da bi bilo moguće obezbediti putno zdravstveno osiguranje, jeste starost iznad 6 meseci života i do 70 godina. 

Usluge se mogu dobiti direktno, odnosno saradnjom osiguravajuće kompanije i klijenta koji ugovara putno osiguranje, kao i preko profesionalnih posrednika koji mogu da izdejstvuju i povoljnije uslove. Kada se biraju vrste polise, dostupne su pojedinačna, porodična, grupna i multipolisa za brojne zemlje u svetu. Pojedinačna se ugovara za jedno lice, a porodična za odrasle uz nadoknadu i decu do 18 godina često besplatno. Putno zdravstveno osiguranje za grupe odnosi se na 10 i više članova koji zajedno putuju, dok je multipolisa namenjena osobama koje vrlo frekventno putuju – učenici, studenti i poslovni ljudi, koji se zadržvaju čak i do 180 dana u inostranstvu.

Putno osiguranje online opcije ugovaranja „iz fotelje“ odličan je izbor za osobe koje često ili povremeno putuju u inostranstvo, a žele da se unapred obezbede u slučaju nesrećnih okolnosti i smanje rizik velike štete. Namenjeno je gotovo svima i može se ugovarati na pojedinačnoj ili grupnoj osnovi, kao i u zavisnosti od učestalosti putovanja i zadržavanja izvan granica matične zemlje. Sve to, odrediće visinu premije za putno zdravstveno osiguranje, dok je način otplate i broj rata dogovor sa osiguravajućom kompanijom.