Par korisnih saveta koji će vam biti od pomoći prilikom rent a car-a

rent a car

Vaš boravak u Beogradu može biti mnogo lepši i lakši ukoliko unapred rezervišete vozilo u nekoj od rent a car agencija. Već po sletanju u Beograd, vozilo vas može sačekati na aerodromu ukoliko se tako dogovorite sa agencijom. Mesto preuzimanja kao i mesto vraćanja vozila je stvar dogovora između vas i agencije. Iznajmljivanje automobila ima svoje brojne prednosti ukoliko ste stranac u Beogradu. Ono što je bitno jeste upoznati se sa uslovima agencije koji se mogu dosta razlikovati. 

Ukoliko želite uslugu rent a car Beograd dobro se informišite i raspitajte o uslovima željene agencije. Razlike u uslovima se najčešće odnose na visinu eventualnog učešće u šteti, šta osiguranje pokriva a šta ne. 

rent a car beograd

Upoznajte rent a car agenciju

Prilikom iznajmljivanja automobila potrudite se da što više prikupite potrebnih informacija od agencija, uporedite cene usluga, načine poslovanja. Raspitajte se i o opciji rent a car bez depozita. Pojedine agencije ne traže depozit prilikom rezervacije automobila pa je korisno i to znati. Sve te informacije možete prikupiti putem interneta i sve što vam je potrebno jeste par klikova. Ukoliko ste tip osobe koji više preferira telefonskim putem da se raspita svakako da možete i na taj način. Predstavnici agencija će vam izaći u susret sa bilo kojim pitanjem ili nedoumicom da imate. 

Dostupnost modela automobila

Ono što je bitno da napomenemo jeste da do željenog modela automobila najsigurnije ćete doći ukoliko isti rezervišete na vreme. Ako već znate datum putovanja najbolje je da odmah rezervišete vozilo jer rezervacijom pred sam put rizikujete da ne dobijete model automobila koji želite. Koje ćete vozilo odabrati zavisi od vaših potreba. Većina rent a car agencija poseduje raznovrsne vozne parkove. Sva vozila prolaze strogu tehničku kontrolu kako pre početka tako i nakon završetka svakog najma, počev od čišćenja pa sve do servisiranja vozila.

Potrebna dokumentacija

Kada su dokumenti u pitanju, potrebno je da posedujete ličnu kartu ili pasoš i vozačku dozvolu. Takođe potrebno je da imate navršenu 21 godinu života. Svu ovu dokumentaciju dajete na uvid predstavnicima rent a car agencije. 

Vraćanje izajmljenog vozila

Prilikom rezervacije automobila odmah na početku dogovarate i mesto i vreme povratka istog. Vrlo je bitno da se držite dogovorenog vremena vraćanja, u suprotnom agencija vam naplaćuje čitav dodatni dan. Bitno je da napomenemo da rent a car agencije daju mogućnost i da imate vozača, dakle ukoliko ne želite da vozite ne morate. Ovo je odlična opcija za ljude iz poslovnog sveta. Takođe ako ste vozilo preuzeli na jednoj lokaciji ne morate vraćati na istu ukoliko to ne želite. Baš kao što smo napomenuli sve je stvar dogovora između agencije i vas. Naravno ove opcije se dodatno naplaćaju. 

Još jedna bitna stvar jeste da prilikom iznajmljivanja i preuzimanja vozila povedete računa o stanju istog. Dobro pregledajte vozilo pre nego što krenete sa njim. Fotografišite stanje kako unutar automobila tako i spolja, da vas posle ne bi okrivili za štetu koju niste počinili.