Oprema za kućne ljubimce

Imati psa znači imati i obavezu ali i odgovornost. Kažu pas je čovekov najbolji prijatelj, slažemo se u potpunosti. Psi su verni, lojalni i mogu biti veoma dobri prijatelji. Svako ko ima psa zna da su psi nešto zaista posebno i svakako čini sve ono što je u njegovoj moći da mu pruži ono najbolje. Osim sto su verni i lojalni psi su jako zabavni ali i inteligentni. Međutim baš kao što smo napomenuli psi podrazumevaju određenu vrstu odgovornosti. Šta ovo zapravo znači. Saznajte u nastavku teksta.

Psi vole društvo. Osim toga oni nisu predodređeni da dugo ostaju sami. Vole da budu i sa drugim psima ali i sa ljudima. Ukoliko ste tip osobe koje dugo provodi van kuće razmislite da li je za vas pas kao kućni ljubimac. Pored toga što ih ne smete ostavljati same dugo njima je potrebna redovna i uravnotežena ishrana ali i da posude iz koje se hrane budu uvek na istom mestu. Imajte u vidu takođe da posuda za vodu uvek bude čista i da u njoj bude sveža voda. Psi vole da spavaju uglavnom na istom mestu stoga obezbedite vašem psu krevet. Kreveti za pse mogu se pronaći po povoljnim cenama i mogu biti različitih dezena, materijala i boja. 

Ono što psima možete nabaviti još jesu i jastuci. Jastuci za pse posebno psi 0vole jer su mekani i omogućavaju im da se ušuškaju i smeste baš onako kako njima odgovara. Na ovaj način oni će maksimalno uživati i osećati se bezbedno. Šetnje psa su obavezne bez obzira da li živite u kući ili stanu. Ukoliko imate kuću i dvorište savet je da ogradite dvorište dobro kako se ne bi desilo da pas slučajno istrči na ulicu i da se desi neka nezgoda. Psi se izvode u šetnju po pravilu čak par puta u toku dana i obavezno tom prilikom uvek stavljajte povodac. Ono što je psima potrebno jeste redovno četkanje dlaka pogotovu ako imaju dugu dlaku. 

Prosečan život pasa jeste od 12 do 14 godina u zavisnosti koje su rase i veličine. Psi ne vole samoću, jako su socijalne životinje i u slučaju da se desi da ih ostavite same dugo da budu mogu da postanu jako uznemireni. Odlazak kod veterinara je obavezan s vremena na vreme. Takođe vakcinacija i revakcinacija su potrebni i ukoliko imate bilo kakvu nedoumicu oko programa vakcinacije slobodno možete upitati veterinara da vam pojasni više o tome. Povedite računa o unutrašnjim parazitima poput glista i spoljašnjim parazitima poput buva i krpelja jer mogu prouzrokovati velike zdravstvene probleme. 

Danas na tržištu kod nas možete pronaći najrazličitiju moguću opremu za vaše pse. Pet centri u našoj zemlji opremljeni su najboljom mogućom opremom za pse nezavisno od rase ili veličine vašeg psa. Ukoliko niste do sada imali psa morate imati na umu da su vam stvari poput povodca, ogrlice, pokrivača, činije, četke, češlja ali i odeće za zimsko vreme preko potrebni takoreći obavezni.