Idealan doček Nove godine u Beogradu za prijatelje

Nova God

Ako su vam dosadile proslave Nove godine kod kuće, uz društvene igre, tematske koktele i filmske maratone, vrijeme je da se osjetite kao zvijezda. Doček Nove godine u Beogradu, pravi je izbor da se vratite „na velika vrata“. Bilo da je vaš izbor restoran, hotel, klub, kafana ili splav, bitno je da znate da je dobra atmosfera na svim mjestima zagarantovana. Sada, da bi iz kućne atmosfere prešli na ovakve vrste proslava, morate se upoznati s nekoliko stvari. Nastavite čitati.

Kako odabrati pravo mjesto?

Često se desi da proslava Nove godine ne bude na željenom nivou, samo zato što niste dobro odabrali mjesto proslave. Odnosno, vratite se korak u nazada. Gdje ste se najbolje provodili ranije, ne vezano za datume i proslave bitnih stvari? Ako vam je najbolje žurka bila u kafani, i za doček Nove godine birajte kafanu. Ako je to restoran ili hotel, birajte restorane i hotele. Ne improvizirajte previše, napravite sami sebi proslavu po mjeri.

Dalje, možda je kafana vaš izbor, ali vam ne odgovara neko ko gostuje tu noć od muzičkih zvijezda, dj-ova. Barem Beograd nudi veliki izbor, kada su u pitanju ovakve stari, budite slobodni da odaberete nešto po svome ukusu.

Koliko novca, toliko muzike?

Odluka da se Nova godina proslavi u kući, najčešće se donosi kako se ne bi potrošilo mnogo novca. Svi, velike gala proslave, smatraju jako skupima i prevelikim zalogajem za budžet „običnog čovjeka“. No, to nije istina. Od 20 do 100 eura potrebno vam je za doček Nove godine u Beogradu.

Cijena zavisi od toga koja je lokaciju u pitanju te šta je uključeno u istu. Ulaz i samo piće, uvijek su jeftiniji, nego kada je uključenja i večera.

Moramo naglasiti da nije sve u hrani i piću i da cijenu ne diktira samo taj aspekt ponude. Veliku ulogu naravno igra i sama lokacija. Ako se nalazite u eminentnom hotelu kao što je recimo Hotel Jugoslavija naravno da ćete platiti nešto više nego što bi platili da se nalazite u pivnici ili kafani.

Također imajte na umu da su sve veće zvijezde bukirane za hotel kao što je Hotel Jugoslavija u kojem nastupa Seka Aleksić, Hotel Mona Plaza u kojem nastupa Mirza Selimović, Hotel Metropola Palace u kojem nastupa Aco Pejović, itd.

Zaista bi nam trebalo dosta vremena da opišemo i dočaramo koliko sve ponuda ima u Beogradu, ono što možemo sa sigurnošću reći jeste da je ponuda bogata i dostupna za sve.

Beograd je sinonim za zabavu

Beograd je grad u kojem novac nije bitan. Zabava se može postići na razne načine pa tako i proslava Nove godine. Možda intimnija atmosfera u kafani s dragim ljudima i tamburaškom muzikom baš leži vama, te ćete moći čak i uštedjeti kada vidite koliko su niske ponude.

Možda ste ljubitelj lokalne muzike i želite da čujete kako zvuče domaći Beogradski bendovi, onda predlažemo da se odlučite za Restoran Dardaneli, Restoran Bela Reka, Kafana Korčagin ili Pivnica Pivara. Ovi lokali su se odlučili na lokalne muzičare, ponude su veoma povoljne tako da za sve ljubitelje lokalne muzike ovo je idealan izbor.

Mnogo je tu još lokala koji imaju svoju priču i koji su se odlučili za određeni žanr muzike. Bilo kako bilo sigurni smo da ćete se u Beogradu dobro uklopiti. Ako dolazite s prijateljima klubovi, kafane i splavovi su mjesto za vas, dok ako dolazite s voljenom osobom intimni restorani i hotelu su vaša idealna destinacija.

Čak i ako putujete sami sigurni smo da nećete ostati razočarani. Grad Beograd je grad koji prima sve ljude otvorenog srca tako da vam je potrebna samo lijepa garderoba i osmijeh na licu. Za ostalo će se Beograd pobrinuti i osigurati vam najbolji provod u godini.