U pravu si! Online
16.10.2013.
ZDRAVLJE

Direktor RFZO: Svaki građanin može na sajtu da pronađe lek

Izvor: BLIC ONLINE 

Foto: zemj

pills smallDirektor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) Momčilo Babić izjavio je da, zahvaljujući jedinstvenom softveru, na sajtu tog fonda svaki građanin može da pronađe informaciju da li određenog leka ima u apotekama.

Babić je rekao da svaki lek može trenutno da se nađe u apotekama, a da je, ukoliko se pokaže da na sajtu RFZO piše da ima određenog leka, kojeg nema u apoteci, moguće obraćanje putem telefona RFZO i ulaganje žalbe. U takvim slučajevima kontrola preduzima mere i sledi kažnjavanje apotekara, istakao je Babić, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Babić je najavio da će u sledećoj fazi u narednih mesec i po do dva dana to isto postojati i u bolnicama, jer je nedozvoljeno da ima nestašica u bolnicama, a da bi zalihe trebalo da budu vidljive i transparentne. On je rekao da se u okviru 60 dana prvi put u istoriji Fonda sada izmiruju dugovanja prema apotekama i da se ne dozvoljavaju nikakve nestašice, ali da je moguće da zbog problema sa javnim nabavkama ima nestašica, naročito u bolnicama.

Babić je ocenio da je “Galenika” u ogromnim teškoćama, ali da RFZO ne može da reši problem “Galenike” nego da će biti potrebne akcija vlade i interventni uvoz. RFZO će sa svoje strane kupiti sve što “Galenika” proizvede, naročito lekove koji su potrebni, najavio je Babić i dodao da su lekovi prioritet RFZO. Babić je naveo da je RFZO, još kada je stupio na dužnost direktora, imao 850 milona evra nenaplaćenih potraživanja, da je ogroman broj dužnika, a da najviše duguju privredne organizacije. Direktor RFZO je dodao da je ugovorena vakcina za grip, koja košta više od milion evra i da će ona stići, a da je dobavljač “Torlak”.

VN:F [1.9.22_1171]

Oceni članak!

Razumljiv?
Koristan?
Zanimljiv?
Ocena:
1.0/5
(Ukupan broj ocena:1)
Browse the vest archive. This entry was posted in Vesti. Bookmark the permalink. Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Podrška

 • btd

  btd
 • netherlands

  netherlands
 • Ministarstvo

  ministarstvo omladine i sporta
 • microsoft

  microsoft
 • paragraf

  paragraf
 • b92

  b92
 • ringier

  ringier
 • mtv

  mtv
 • boje

  boje