U pravu si! Online

Prosvetni savetnik

Prosvetnom savetniku možeš da se obratiš ako smatraš da neka obrazovna ustanova ili neko od zaposlenih u njoj nestručno obavlja svoj posao, to jest ako imaš problem sa kvalitetom nastave, ocenjivanja ili pedagoškog rada. Za probleme u vezi sa disciplinom, statusom i pravima učenika ili postupanjem zaposlenih u školama i vrtićima nadležna je prosvetna inspekcija.

Kako doći do prosvetnog savetnika?

Prosvetni savetnici raspoređeni su po okruzima, pa ćeš savetnika naći u sedištu školske uprave koja je nadležna za tvoj okrug. Moguće je da ćeš do kontakta prosvetnog savetnika morati da dođeš pomoću nekoliko koraka:

 1. Prvo pokušaj da ga dobiješ direktno – dakle, da pronađeš broj telefona školske uprave u tvom okrugu. Na sajtu Ministarstva prosvete možeš naći listu brojeva telefona i adresa školskih uprava za sve okruge (vidi dole link).
 2. Ukoliko se ispostavi da taj broj telefona nije tačan, ili se niko ne javlja pa ne znaš da li si bila na pravom putu, sledeći korak jeste da zoveš sedište okruga i zatražiš istu informaciju (mnogi okruzi imaju i svoje sajtove).
 3. Ako do prosvetnog savetnika ne možeš da dođeš preko okruga, popuni kontakt formular Ministarstva prosvete preko kog mu možeš postaviti neko pitanje i nadati se brzom odgovoru. Takođe možeš da probaš i preko mejla koordinatora školskih uprava (vidi dole linkove).
 4. Ako ništa od ovoga ne upali, ne preostaje ti ništa drugo nego da zoveš centralu Ministarstva prosvete u Beogradu i da se nadaš da će ti ona dati potreban broj telefona ili te bar uputiti na nekoga ko ga zna.

Adresa i linkovi:

Ministarstvo prosvete – centrala
Nemanjina 24
11000 Beograd
tel: 011 3613 734
mejl: Koordinator poslova školskih uprava miroslav.stamenkovic@mp.gov.rs
Internet: Stranica sajta Ministarstva prosvete sa adresama i brojevima telefona školskih uprava
Kontakt formular Ministarstva prosvete

Povezane teme

Prosvetnom savetniku treba da se obratiš u vezi sa situacijama opisanim u temi “Tok školovanja“.

 

VN:F [1.9.22_1171]

Oceni članak!

Razumljiv?
Koristan?
Zanimljiv?
Ocena:
3.6/5
(Ukupan broj ocena:6)
This entry was posted in Tok školovanja and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Podrška

 • btd

  btd
 • netherlands

  netherlands
 • Ministarstvo

  ministarstvo omladine i sporta
 • microsoft

  microsoft
 • paragraf

  paragraf
 • b92

  b92
 • ringier

  ringier
 • mtv

  mtv
 • boje

  boje