U pravu si! Online

Inspekcija rada

Ukoliko smatraš da je povređeno neko tvoje pravo kao radnika, da je neki poslodavac prekršio propise o zapošljavanju radnika, ili da ti je ugrožena bezbednost na radu, možeš da podneseš prijavu Inspektoratu za rad Republike Srbije, koji je deo Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Kako doći do inspektora za rad?

Inspekcija rada je raspoređena po okruzima, ali da bi došla do pravog telefona možda ćeš morati da učiniš više koraka:

 1. Prvo probaj na sajtu Ministarstva rada i socijalne politike (za link klikni dole), tu možeš naći kontakt podatke o odeljenjima inspekcije u svim okruzima u zemlji.
 2. Ako se dogodi da kontakt podaci sa sajta nisu tačni, ili ako se niko ne javlja na telefon pa ne znaš da li si na pravom putu, probaj da nađeš broj telefona samog okruga, jer je vrlo moguće da se sedište inspekcije nalazi baš u zgradi okruga.
 3. Ukoliko ipak ne uspeš da dođeš do inspektora, obrati se sedištu inspektorata u Beogradu, koje će ti dati pravi broj telefona i adresu, ili će proslediti tvoju prijavu svojim kolegama u tvom okrugu.

Adresa i linkovi:

Ministarstvo rada i socijalne politike
Inspektorat za rad
Ruzveltova 61
11000 Beograd
tel: 011 3293 025
Mejl za celu inspekciju rada: inspekcija@minrzs.gov.rs
Internet: Stranica Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike sa koje možete skinuti dokument koji sadrži brojeve telefona i adrese kancelarija inspekcije rada po okruzima i gradu Beogradu (izaberite “Kancelarije inspekcije rada”).
Stranica portala eUprava koja sadrži kontakt podatke inspekcije rada.

VN:F [1.9.22_1171]

Oceni članak!

Razumljiv?
Koristan?
Zanimljiv?
Ocena:
4.6/5
(Ukupan broj ocena:61)
This entry was posted in Zasnivanje radnog odnosa, Zarada, Radno vreme i odmori, Diskriminacija, Odsustva, Zaštita ranjivih kategorija, Zabrana pušenja, Zlostavljanje na radu (mobing), Prestanak radnog odnosa, Inspekcije, Rad na crno, Inspekcija rada and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Podrška

 • btd

  btd
 • netherlands

  netherlands
 • Ministarstvo

  ministarstvo omladine i sporta
 • microsoft

  microsoft
 • paragraf

  paragraf
 • b92

  b92
 • ringier

  ringier
 • mtv

  mtv
 • boje

  boje